Minister van Nieuwenhuizen spreekt tijdens Ports and the City

26-03-2018 392 keer bekeken 0 reacties

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zal tijdens het ‘Ports and the City congres op 12 april in Nijmegen een toespraak houden over de onmisbaarheid van binnenvaarttransport voor steden als Rotterdam en Antwerpen. De nadruk ligt op het duurzaam maken van binnenhavens.

Foto: Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.
 

Van Nieuwenhuizen heeft het verzoek gekregen van ondernemers om de diverse beleidslijnen voor klimaat, energie, transport en de leefomgeving te integreren. De ondernemers willen namelijk toewerken naar een beleid voor radicale vergroening. Daarop hebben ze samen een nieuw doel vastgesteld: een energieneutrale en zero-emissie binnenvaarttransport in 2050.

Green Deal-aanpak
Het nieuwe klimaatakkoord wil in ieder geval tot 2050 emissies reduceren. Van Nieuwenhuizen zegt te hopen op een tussendoel om in 2030 al een verminderd gehalte aan CO2 te produceren. De minister streeft hierbij naar een Green Deal-aanpak . De deal wordt gesloten met stakeholders en andere betrokken partijen bij watertransport. Het is de bedoeling dat de deal eind 2018 officieel gesloten wordt.

Volgens Van Nieuwenhuizen biedt het Ports and the City congres een uitstekend platform voor het aangaan van de discussie met stakeholders die niet alleen uit  Nederland, maar ook uit buurlanden in de stroomgebieden van de Rijn, Maas en Schelde afkomstig zijn.

De plenaire sessie die minister Van Nieuwenhuizen geeft, vindt plaats om 13.50 uur en duurt tot 14.10 uur. 

 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...